Tidligere i år kom Cat Power ut med platen Jukebox, det andre i rekken hvor hun tolker sine helter. Tydeligvis var Cat Power meget produktiv under innspillingen av det albumet, for nå er hun aktuell med den digitale EP-en Dark End Of The Street, som består av 6 låter fra den samme innspillingsperioden.

Det er både kjente og ukjente låter som blir tolket av Cat Power denne gang, der Creedence Clearwater Revival-låten Fortunate Son står frem som den mest kjente. Dog i en helt annen drakt enn den man vanligvis hører fra CCR. Videre består EP-en av låter fra Otis Redding, Aretha Franklin, The Pogues, James Carr og Sandy Denny. En god blanding som viser litt av det musikalske spekter som inspirerer Cat Power.

Og hun kommer stort sett vellykket fra låtene. Stemmen er som vanlig meget behagelig å høre på, samtidig som backingbandet gir en god og melankolsk touch over låtene, spesielt der de drar det ned til det nærmest minimale. Men også de mer rocka låtene er gode tolkninger, og Sandy Denny-låten I’ve Been Loving You Too Long (To Stop Now) står ikke bare frem som godt eksempel på det, men også som platens beste øyeblikk. Likevel er ikke alt slik som det bør være, og det blir til tider litt kjedelig, kanskje spesielt på jazz-blues-versjonen av Aretha Franklin-låten It Ain’t Fair, og ønsket om at Cat Power igjen skal gå tilbake til studio, denne gangen med egneskrevne låter, siger inn. Kanskje kan man forvente at hun gjør det i 2009…det er i hvert fall lov å håpe.

Så igjen viser Cat Power at hun med EP-en Dark End Of The Street er en mester i å gjøre andres låter til sine egne, og det er absolutt en god egenskap, men nå ønsker vi snart å få høre noe nytt fra henne.

6/10


Cat Power på myspace