Sepultura kan nesten sies å ligge i samme trashmetal båt som veteranene i Slayer. Likevel har sagaen om den brasilianske utgaven sunket rimelig rett nedover etter Roots skiva. Max Cavalera forlot bandet og dannet Soulfly, og etter hvert forsvant også trommis Igor Cavalera som dannet Cavalera Conspiracy med broren Max. (Puh) I det hele tatt er historien lang. Sepultura står igjen med Paulo jr. på bass og Andreas Kisser på gitar, og har samtidig fått inn vokalist Derick Green og mer nylig trommis Jean Dolabella. Et poeng er at både Soulfly og Cavalera Conspiracy har høstet bra kritikk og fått publikum sin oppmerksomhet, mens Sepultura bare har sunket dypere og dypere. Endelig er de endelig tilbake på tronen, og klarer fint å bevise at det ikke trengs noe Cavalera blod for å lage strålende musikk.

A-Lex er et herlig comeback, og helt klart noe av det beste som har kommet fra brasiliansk trash metal uansett brødrepar og bandnavn. Det er mer eller mindre ett konseptalbum, akkurat som Dante XXI fra 2006. Skiva er videre delt inn i 4 akter, og selve albumet er inspirert av romanen, og senere filmen ”A Clockwork Orange”.

Fortsatt blir ikke resultatet verken vanskelig eller for pretensiøst, men oppfattes mer som en slegge av brutal og effektiv trash metal fra start til slutt. Sjelden har gruppa hatt en så god flyt i musikken, presentert så mange herlige riff, og produksjonen er i det hele enorm. Et av Sepultura sitt tilbakevendende problem albummessig er at de alltid har hatt en overvekt av unødvendig platefyll, men selv om A-Lex teller hele 18 spor, har de prestert å holde kvaliteten oppe. De gode låtene er også godt spredt utover de fire aktene, slik at ikke lytteren faller ut, men blir stadig tatt på senga av glimrende riff og musikalske partier.

Vokalist Derick Green har endelig utviklet en mer særegen stil istedenfor å etterligne sin forgjenger, og det er sannelig på tide. Skiva har også en alternativ dybde gjennom enten musikalsk utforskning, litt progressive aner og brasiliansk allsang fra indianerstammer. Så her er det plenty av grunner til å sjekke ut plata, og godlåtene kommer på løpende bånd. Enhver som har litt greie på metall har ikke noe problem med å identifisere seg gjennom sanger som: ”Filthy Rot”, ”The Treatment”, ”We Lost You”, ”Paradox”, ”Forceful Behavior” eller ”Strike”. I det hele tatt kan A-Lex varmt anbefales, og er et must for fans av sjangeren.

9/10
Sepultura på Myspace