Antony and the Johnsons tredje plate, The Crying Light, er nærmest skjørheten selv, og Antony Hegarty og co fortsetter der han slapp med det Mercury Prize-vinnende albumet I Am A Bird Now fra 2005. Selv om mye av overraskelsesmomentet man fant i det forrige albumet er borte, så imponerer Antony likevel tidvis med sine komposisjoner. I tillegg er fokuset nå mer rettet mot hans relasjoner til Moder Jord, noe som høres i tekstene, og som vi kanskje burde ta lærdom av i vårt daglige liv.

For på The Crying Light står kjærligheten til det liv man finner på jorden sterkt, ikke minst på albumets beste låt, Another World. Svakt akkompagnert av piano synger Antony om alt han kommer til å savne på denne jorden som vi mennesker holder på å ødelegge, og vakrere enn hvordan Antony uttrykker det kan det ikke gjøres.

Men Another World er langt i fra den eneste låten på albumet som viser Antony and the Johnsons fra sin beste side. Åpningssporet Her Eyes Are Underneath The Ground er så å si en forlengelse av det forrige albumet, mens One Dove virkelig får frem det vakre i Antonys kabaretaktige stemme. Aeon viser derimot gjengen fra en helt annen side, der låten fremstår mye mer ”rocka” enn hva som er vanlig fra den kanten, der pianoet, etter en liten intro, er byttet ut mot lett gitarklimpring. Et friskt pust som utmerker seg positivt.

Likevel, det er de rolige pianoballadene Antony and the Johnsons behersker best, og for utenom de allerede nevnte låtene, så skiller også Daylight And The Sun seg positivt ut. Temaet i låten er litt av det samme som man finner i Another World, men med en litt annen vinkling. Her er det nemlig solen som blir hyllet fordi det er den som gir oss livet.

De resterende låtene på The Crying light er også gode låter, men de klarer ikke å fange oppmerksomheten til lytteren i samme grad som det de nevnte klarer. Grunnen til det har nok mye med det som allerede er nevnt, nemlig det at man ikke lenger blir overrasket over Antony Hegartys stemmeprakt og komposisjoner. Det er heller i de låtene hvor han overgår forventningene at man virkelig åpner ørene og blir imponert.

7/10


Offisiell side

Antony and the Johnsons på myspace