At det har gått nærmere seks år siden forrige Zeromancer-plate er lett å glemme, for i mellomtiden ble Seigmen samlet i Dødens Dal 2005, med påfølgende dobbel-DVD og livealbum, samt to fantastiske konserter i Operaen i juni 2008, men nå er det igjen Zeromancer det er snakk om. Bandets fjerde plate, Sinners International, skulle egentlig kommet ut i 2007, men av uvisse årsaker har det blitt utsatt til nå. En lang ventetid for fansen med andre ord, men etter noen gjennomhøringer kan man slå fast at ventetiden har vært verdt det.

For Zeromancer leverer en plate stappfull av energi og intensitet, med et musikalsk uttrykk som ikke ligger så langt i fra Trent Reznors Nine Inch Nails. Det siste er for så vidt ikke noe nytt når det er snakk om Zeromancer, for alle de tre foregående platene har mye av NIN i seg, men denne gangen leverer bandet sin mest helstøpte plate til nå. Produksjonen på Sinners International er av ypperste klasse, samtidig som Alex Møklebusts vokal har fått en mer fremtredende plass i lydbildet, noe som heller ikke skader.

Platen veksler mye mellom rå industrirock og mer laidback electrorock, med et nærmest klisjéaktig, dog fengende, refreng som fellesnevner. Man har liksom hørt refrengene før, men samtidig er de levert så fett at det ofte blir høydepunktet i låtene, uten at man helt vet hvorfor.

Likevel er det låtene i sin helhet som er platens styrke. Fra starten med tittelsporet Sinners International til avslutningslåten Ammonite, med noen få unntak. For verken den tekstmessig banale låten It Sounds Like Love (But It Looks Like Sex) eller Two Skulls er så mye å rope hurra for. Derimot får man mer ut av de tidligere singelutgitte låtene Doppelgänger I Love You og I’m Yours To Lose, samt electrorocklåten My Little Tragedy, den småseige Filth Noir og det klassisk Zeromancer-aktige åpningssporet Sinners International.

Den store overraskelsen og det desiderte høyepunktet finner man likevel i avslutningslåten Ammonite. Som låt ligger den tett inntil favoritter som Houses Of Cards og Cupola, men med sin egen lille twist. For mot slutten av låten hører man at Zeromancer synger på norsk. En herlig liten vri, som setter et flott punktum på en plate som viser at Zeromancer fortsatt har mer å komme med.

7/10


Se hele turnélisten på Zeromancers offisielle side

Hør Zeromancer på myspace