Tyrann så mørket for første gang i 2002, men grunnet andre band blei det holdt på sidelinja til 2007, da debutskiva ”Shadows Of Leng” blei spilt inn. Bandet er en trio bestående av Seidemann fra 1349 samt Antichristian og Draugluin fra forhenværende Tsjuder. I presseskrivet kan man lese at bandet er høyst kvalmende, ekstremt nekrotisk og mentalt ødeleggende. Ikke helt ulikt sine andre band med andre ord. Pussig nok finnes det noen av oss som får noe ut av slikt jævla kaos og jeg kan med hånda på mitt svarte hjerte fortelle at Tyrann har levert en stemningsfull og brillefeit skive.

I likhet med 1349 går flere av partiene i supersonisk tempo. Ufattelige takter fra batteristen blanda med en ordentlig kul nekro-vokal maner fram ekstremiteten i bandet. Det som imidlertid skiller denne skiva fra mange andre er variasjonen i låtene. De kjører fra det supersoniske og over til feit evil thrash med baller og intensitet rett fra hælvete. Heftige riff og nasty stemning gjennom det meste av skiva. En ekte old-school feeling du ikke greier å fake.

For det er harde greier dette her. Men med en bra produksjon og dedikerte musikere funker det faen så bra. En særdeles positiv overraskelse fra Bergens-labelet Dark Essence. Hvis jeg skal trekke frem noen høydepunkter må det være den sløye ”Hellridden” som bryter med resten av innholdet samtidig som den gir skiva enda bredere plattform. For thrashen sin del må den fengende ”Black Moon” nevnes og jeg kan heller ikke la vær å ta med den ekstremt aggro åpningslåta ”Reaper”.

”Shadows Of Leng” innehar kvaliteter som jeg tror og håper vil holde den gående en god stund. Tight og bra spilling av samtlige medlemmer, spesiell honør til Antichristian bak stikkene. Fete riff og...nei veit du hva; den skiva her er faen meg fet!

9/10

Tyrannisert Myspace