The Black Box Revelation er et spennende nytt band. Basen deres er Brüssel, og de er kun to medlemmer. Jan Paternoster spiller gitar og synger, mens Dries Von Djick spiller trommer. På henholdsvis 19 og 17 år er det imponerende hvordan de har rukket å engasjere Greg Gordon, som tidligere har mikset Wolfmother, og Fred Kevorkian, samarbeidspartner med U2 og The White Stripes. Før de hadde rukket å gi ut debutalbumet Set Your Head on Fire ble de invitert til å turnere med Eagles of Death Metal på deres Europaturne.

Lydbildet Black Box Revelation klarer å lage med trommer, vokal og gitar er imponerende stort, og du vil straks glemme at dette er et to-manns-band. Det er til tider på grensen til å holde stadionnivå. Musikken er på mange måter enkel. Tekstene er enkle, og det er tydelig at det er riffene og den Jagger-aktige vokalen som er skapt for å skinne. Tross enkle tekster, er refrengene fengende, og du vil lett synge med. Platen starter med et høyt, energisk nivå med sangen Love is On My Mind, og det virker noe som det kun skal være repetitive riff og omfavnende vokal. De senker tempoet og spiller blues-rock på høyt nivå med sangene Gravity Blues og Never Alone Always Together, med tydelige referanser til 60-tallet via sin melankolske oppbygning, uten at dette tar vekk det faktum at de spiller rock. Den mest utestående låten er I Think I Like You, som er et ”vakkert” stykke skitten og grumsete rock. Med intense trommer, tøffe gitar-riff og skrikende vokal er sangen en liten triumf.

Black Box Revelation har klare referanser til The Stooges og Rolling Stones, uten at de prøver å skjule det. Fakta er at de til tider høres ut som nedskrapte versjoner av ovennevnte band. Black Box Revelation ville klart tjent på å finne sin egen identitet, og ført den linjen de klarer på deler av albumet. Med Set Your Head on Fire som et utgangspunkt, har de all grunn til å kunne oppnå stor suksess. Bandet er også et fortreffelig live-band, og kan anbefales til alle som liker rock. Platen i sin helhet er til tider noe overprodusert, men Black Box Revelation er et av de mest spennende prosjektene i 2009.

7/10

Black Box Revelation på MySpace