White Rabbits fra Brooklyn, USA er ute med sin andre utgivelse It’s Frightening. Med seg på laget har de fått Britt Daniel, vokalisten i Spoon, som produsent. Live er de kjent for å gjøre gjennomførte coverlåter, men på plate holder de seg til sitt eget materiale.

Platen åpner med Percussion Gun, en hurtig sang med mye, ja du gjettet riktig – slagverk. Trommingen blir slått mot deg med maskingevær, pianospill øker dramatikken i sangen og vokalen gjør at du ikke helt vet om du vil danse med, eller være litt skremt. Virker som en ypperlig låt å spille live. På sporet Rudie Fails viser alle medlemmene hvordan de alle bidrar sterkt på hver sin måte, for å bygge opp musikken og deres vilje til å gjøre noe spesielt. Lionesse begynner litt tregt, men bygger seg opp som om det var en kortfilm. Pianoet setter en litt skummel stemning, og vokalen er litt spøkelsesaktig. Denne sangen fokuserer veldig på hvordan instrumentene leder opp mot en stødig melodi, noe som er imponerende når sangen virker veldig improvisert.

Motsetningen til Lionesse er sangen med navn The Salesman (Tramp Life). Den har en kratig historie å fortelle om en manns kamp mot livet. Den er noe repetitiv, men holder seg akkurat uten å bli irriterende. White Rabbits viser at de har et stort potensial i musikken sin, spesielt på måten instrumentene komplimenterer vokalen så vel. Midnight and I har samme stemning som Lionesse, men denne gangen er det noe mer gitareffekter mot slutten. Den kan virke som en nattasang for noen, men er verdt å lytte nøye til hele veien. Ekkoene i vokalen er litt skumle, men også det som drar låten best.

White Rabbits har gjort en god jobb på sin andre utgivelse. Produsent Britt Daniel har igjen gjort et godt arbeid med å produsere. Dette er første gangen han produserer for noen andre enn sitt eget band, Spoon. Resultatet er en sterk plate.

8/10

White Rabbits på MySpace