Det er ikke lenge siden Lindstrøm & Prins Thomas ga oss Tirsdagsjam en utgivelse på vinyl, som var litt vanskelig å få tak i. Nå er de tilbake med en full LP, den første siden 2006. De gjør det enkelt og har kalt platen Lindstrøm & Prins Thomas 2.


Det første som slår meg ved denne platen er at L&P har valgt å ta frem helt andre instrumenter enn tidligere. Gitar ligger nå langt frem i lydbildet, og tidvis også afrikanske trommer. Første sporet Cisco er et meget behagelig spor. En typisk sang du spiller når du vil slappe av maksimalt. Til tross for adskilte spor, har alle sporene myke overganger, som gjør at du ikke alltid er klar over når det byttes. Dessverre gjør det også at variasjonen blir borte i små deler av låtene.

Slående for hele albumet er at det høres meget organisk ut. Du glemmer straks at dette er pc-produsert musikk, og blir egentlig aldri minnet på det. Musikken forblir så tidløs som denne musikken har mulig til å være. Det hele er harmonisk pop, iblandet house. Tankene flyter mot utgivelser fra sytti- og åttitallet i synthbruk og feite basslinjer. Men måten det hele blir presentert på er så rolig og behagelig. Enkelte ganger får man veldig lyst til å danse, men så blir det roet ned så mye at du heller forblir uten dansing.

Fest blir det på sporet For en Slikk og Ingenting, et spor med mystisk lydsampling. Platens definitive høydepunkter er Gudene Ve + Snutt og Note I Love You. Navnet på disse sangene, og tittelen Skal vi prøve nå? sier noe om hvor innviklet og krevende Lindstrøm og Prins Thomas er i sitt arbeid. De er arrogante, men leverer sterkt.
Synd er det at ikke Tirsdagsjam er med på platen, for den kunne gitt skiven det lille ekstra. Den kan derimot høres på MySpace-siden deres. Lindstrøm og Prins Thomas II er en definitiv sesongutgivelse, og et anbefalt platekjøp. Musikken til Lindstrøm og Prins Thomas er tidløs, og kommer til å bli snurret mange ganger i spilleren. Den går aldri ut på dato, og kan tas frem igjen hver vår. Det er lov å håpe på en remiks-versjon av denne utgivelsen også, men i mellomtiden kan man se frem til at Lindstrøm har ny soloplate på gang.

8/10

Lindstrøm & Prins Thomas på MySpace