Passion Pit er historien om romantiker og optimist Michael Angelakos som lagde en håndfull låter til sin daværende kjæreste på Valentine’s Day, uten at det ble noen større hit, men som i stedet ble plukket opp av en rekke bloggere verden over og senere ble til EP-en ”Chunk of Change”. Kontrakten med Columbia ble signert, og Angelakos tok med seg vennene sine bort fra laptopen på gutterommet og inn i studio.

Resultatet er en euforisk og fargerik sommerlig indie-pop-skive, pakket inn med heftige beats og pulserende rytmer, kamuflert med mørke og depressive tekster, sunget i drømmende falsett og med sjarmerende barnekor.

Åpningssporet ”Make Light” er en fengende og energisk kanonkule som trekker oss inn i retning av Los Campesinos, videre med ”Little Secrets” som enkelt kunne vært en del av ”Oracular Spectacular”-albumet til MGMT, ”Moth’s Wings” minner mye om Animal Collective, mens ”The Reeling” har snev av Justice i seg, uten at dette er negativt. Gleden er smittsom, det er lekent og dansbart samtidig som det er sårt og vakkert.

Dette er indie-pop som indie-pop skal være, en plate som kommer til å stå igjen som en av de beste når året er omme. Men kanskje viktigst av alt, sommeren er reddet!

9/10

Passion Pit på myspace