Fra New York kommer årets desidert største indie-hype. Tre gutter og en jente som spiller pop med et nikk til band som The Smiths og Belle & Sebastian samtidig som de pakker inn lyden i My Bloody Valentine-støy. Bandet kom sammen i 2007 og fikk endel oppmerksomhet for flotte singler og EP-er men det var først i år de kunne slippe sin debut-LP The Pains of Being Pure at Heart.

Platen åpner med Contender, en flott åpningslåt. Det låter friskt selvom det også er noe fans av alternativ pop-musikk de siste 20 årene vil kunne nikke gjenkjennende til. Come Saturday fortsetter ballet med sin fartsfyllte rytme og flotte men enkle tekst.

Platens høydepunkt kommer i form av låten Young Adult Friction, en låt som gir sommerfølelse og har et flott driv med nydelig koring i refrenget. Teksten er flott og melankolsk.

"Now that you feel, you say it's not real"

This Love Is Fucking Right fortsetter i samme spor. Dette er vakker pop-musikk som setter deg i sommerstemning. Everything With You og A Teenager in Love bør også nevnes, som er to virkelig gode låter på tampen av skiven.

The Pains of Being Pure at Heart finner definitivt ikke opp kruttet på ny med denne platen. Men når man gir ut en plate med så mange høydepunkter i form av vakre pop-låter så gjør ikke det så mye. Det låter friskt og vil nok være en av platene vi husker fra 2009 selvom hypen nok vil gå over.

8/10

The Pains of Being Pure at Heart på Myspace