For et par år siden ga norske Blood Red Throne ut skiva “Come death” til toppscore her i huset. Nå slipper de oppfølgeren; “Souls Of Damnation” på metallabelet Earache. Blood Red Throne er et av få norske band som spiller reindyrka detahmetal. Og ikke bare spiller de reindyrka deathmetal, de spiller faktisk jævla bra reindyrka deathmetal. I flere år har de bevist at det å komme fra Norge og spille metal ikke nødvendigvis er synonymt med satan og corpse-paint. Doble basstrommer og plenty med fuzz på gittarn kan også gjøres maskulint og blodtøft. Det er Blood Red Throne et levende bevis på.

“Souls Of Damnation” sparkes ettertrykkelig i gang uten noe intro eller annet tull. Rett på sak med låta “The Light, The Heat”. Tempoet er forrykende og testosteronet renner ut av høytalera. Og la meg gjøre det klart at vi ikke snakker om noe “svensk melodisk deathmetal” her. Uttykket heller mye mer mot US-deathmetal (Cannibal Corpse og Morbid Angel), men med et eget tilsnitt av groovy partier som får fram Hardcore-thrashen i opplegget. For deg som liker å spille luft-trommer er dette en drømmeskive. Perlene strømmer nedover snora etter hvert som skiva går fremover. Hyppige skifter eliminerer raskt de få dødpunktene skiva innehar, uten at det blir for innvikla av den grunn. De holder seg som oftest til takter på fire og veksler fra det ene kanonriffet til det andre.

Vokalen til Vald kan beskrives som tradisjonell deathmetal, men han har et eget uttrykk og evner å variere der det trengs. I tillegg er det mye slem koring som bygger opp. For å være pirkete kunne basslyden vært enda tøffere for å matche de andre bedre. Men det kan jo fort bli for mye av det gode og….nei, det er sikkert greit som det er.

Ni låter og knappe 40 min er det du får. (2 låter til + dvd på limited edition-utgaven). Etter endt gjennomhøring kan man knapt vente med å sette den på en gang til selv om man er sliten etter en såpass kraftig utblåsning. En suveren kombo ikke alle evner å få fram på skive. Ektefølt, beintøft og ekstremt macho. Som et helvetes tordenvær satt i system. Anbefales vilt!

9/10


Blood Red Myspace-Throne