Placebo er tilbake med deres første plate siden den skuffende Meds fra 2006. Battle For The Sun er en lystigere plate enn forgjengeren, om ordet lystig er noe man kan bruke om en Placebo-plate. Brian Molko's stemme er nok det mest gjenkjennelige elementet i Placebo's musikk, en stemme man enten elsker eller hater. Etter en ikke helt overbevisende åpning på platen med Kitty Litter kommer de virkelig til sin rett med Ashtray Heart en låt som høres ut som Placebo på sitt beste.

Tittellåten Battle For The Sun kommer inn i en fin rolig rytme med Brian Molko's vokal før låten tar seg opp i en litt raskere rytme. Rockefoten begynner virkelig å bevege seg her. Låten har nok variasjon og man går ikke lei i løpet av de fem minuttene den varer.

I den neste låten For What It's Worth ligger melodilinjen fra Kiss I Was Made For Loving You litt i bakgrunnen og føles litt malplassert. Lurer på hva Gene Simmons synes om dette.

The Never-Ending Why er en positivt overraskelse med sin raske nesten punkete intro. Platens overraskelse.

Problemene starter etter en 7-8 låter, da man føler man hører det samme om igjen hele veien. Stemmen til Brian Molko blir litt mye gjennom 13 låter her. Bandet høres tighte ut og platen er godt og tett produsert, men dette er dessverre ingen ny klassiker. For all del, dette bedre enn Meds men ikke noe særlig mer enn det. Det blir rett og slett for mye fyllstoff og for få gode låter.

5/10

Placebo kan oppleves på årets Quartfestival i Kristiansand.

Placebo's Offisielle Hjemmeside
Placebo på Myspace