Big Robot er ute med sin første langspiller på Bergensbaserte Karisma Records og Aquafit er blitt en spennende utgivelse i norsk sammenheng. Big Robot er inspirert av gamle tyske krautband som Faust, Can og Neu! og har også fått med seg den meget interessante tyske electronicapioneren Conrad Schnitzler på denne utgivelsen. Conrad Schnitzler var blant annet med på å starte Tangerine Dream og Kluster før han gikk solo tidlig på 70-tallet.

Platen åpner med Dyrenes Dronning som er en meget lovende start på denne platen. Synthbaserte linjer og en skummel stemning. Deretter glir platen over i noe som må kalles en meget stor overraskelse med låten Coca Kohle. En reaggeversjon av den gamle Conrad Schnitzler låten Coca fra plata Con 3. Dette svinger det av. Dette er også en av platas to spor med vokal.

Videre kommer Psychic Joker som er en aggresiv synth-sak. Dette låter rimelig sprøtt og man finner mange spesielle stemninger i løpet av de minuttene dette varer. Aquafit med sine spesielle lyder og vokale eskapader er spennende. God oppbygging og en låt som viser at det ikke skorter på humor i dette prosjektet. Må høres!

Det er ikke mye som minner om tradisjonell låtoppbygging her (bortsett fra nevnte Coca Kohle. Låtene glir stort sett fint over i hverandre som drømmende lydspor etter at man har kommet gjennom platas første halvdel. Det er mye fint her. Spesielt Gow er en utrolig deilig og ambient sak. Plata har også en perfekt lengde for denne type utgivelser. 60 minutter føles riktig og man opplever mye bra stemninger i løpet av den tiden.

Dette er en plate man bruker tid på å komme inn i, men den er absolutt verdt ventetiden. Platen er selvfølgelig ikke for alle, men har du sans for ambient og eksperimentell kraut så er dette virkelig noe for deg.

8/10

Big Robot kan oppleves live på Cosmopolite 19. juni som oppvarming for de tyske krautpionerene Amon Düül II.

Big Robot på Myspace