13 år har gått siden The Lightning Seeds trollbandt alle verdens fotballhjerter under fotball-EM i England med den legendariske ”Three Lions”, men om man skal tro at denne plata er starten på en ny æra for Liverpool-bandet er jeg heller usikker på, Ian Broudie hadde nok bare mye på hjertet.

Mye har skjedd i Ian Broudie sitt liv de siste årene; flere familiemedlemmer har gått bort, inkludert begge foreldrene og broren som tok selvmord, mens Ian selv har gått igjennom en tøff skilsmisse. Heldigvis er ting aldri så ille at det ikke er godt for noe, noe som har ført til vakre og harmoniske popmelodier, og igjen blitt til dette rørende og ærlige albumet ”Four Winds”. At Broudie har gått bort ifra den typiske britpopen som gjorde bandet kjent på 90-tallet har han gjort klokt i. Det kunne fort ha blitt litt krampeaktig, litt sånn som Postgirobygget som prøver å flyte på gamle bragder. I stedet har uttrykket blitt mer melankolsk, med klare referanser til The Beach Boys, The Kinks og The Beatles, som kler dette voksne og personlige albumet.

Låtene er friske, lettbente og varme sommerlåter, sjarmerende og tiltalende, om lengsler og nærvær, optimisme og vemod. I år trenger jeg ikke The Thrills for å komme i sommerstemning, jeg setter min lit til The Lightning Seeds.

9/10