Regina Spektor er tilbake med Far etter tidvis glimrende Soviet Kitsch fra 2004 og Begin To Hope fra 2006. Far er spilt inn med fire forskjellige produsenter; David Kahne (som hun samarbeidet med på forrige skive), Garret Lee (R.E.M. og U2), Jeff Lynne fra ELO og Maroon 5-produsenten Mike Elizondo.

Det starter lovende med The Calculation som er en meget søt låt. Den er flott produsert og fengende og Reginas vakre stemme gir oss her en flott åpningslåt. Eet starter rolig med kun Reginas piano som komp for hennes stemme før trommene og bassen kommer inn. Det låter behagelig men de "skarpe" kantene fra de to forgående albumene synes dessverre å være borte. Blue Lips fortsetter i samme spor men har litt raskere rytme.

Machine låter mørkt og er den første låten på platen som ikke føles for sukkersøt. videre kan låter som Human of The Year og Two Birds nevnes som andre høydepunkter men dessverre får vi for lite av den mørke siden til Regina på Far og det hele føles for søtt og ufarlig. Overraskelsene uteblir og i forhold til forventingene etter forrige plate blir dette dessverre skuffende og smått kjedelig.

4/10

Regina Spektor på Myspace