Jack White har fingrene sine i mange prosjekter men er nok mest kjent som frontfigur i band som The White Stripes og Raconteurs. Med The Dead Weather stiller han med et band bestående av spennende navn som den fremragende frontfiguren fra duoen The Kills; Alison Mosshart, Queens Of The Stone Age-gitaristen Dean Fertita og Raconteurs-bassisten Jack Lawrence. Jack White selv stiller på trommer og deler de vokale oppgaver med Alison Mosshart, noe som virkelig fungerer på Horehound da deres stemmer utfyller hverandre perfekt.

Skiven åpner med 60 Feet Tall som starter med en forsiktig intro med et rolig bluesaktig riff og Alisons stemme ligger fint over mens trommene bygger opp mot en fast rytme som suger fast i lytteren fra første stund. Deilig gitarsolo ut i låten og en tøff åpningslåt som bygger forventninger før låten som ble utgitt som singel for en måneds tid siden står for tur. Hang You From The Heavens har en deilig støyende bass i bunn fra Jack Lawrence og et tøft riff. Det låter skittent og deilig.

I Cut Like A Buffalo bryter stilen nesten totalt. Fengende rytme med orgel som ligger pent bak i lydbildet mens Jack White og Alison Mossharts stemmer ligger langt fremme slik de forøvrig gjør på hele skiven. Det låter fett og det høres ut som om man har hatt det gøy i studio. So Far From Your Weapon roer det hele mer ned før før enda et av platens høydepunkt dukker opp, nemlig Treat Me Like Your Mother som rocker skikkelig. Sint vokal fra Alison og tøff riffing fra Dean Fertita. Alison Mosshart eksperimenterer mer med stemmen sin her enn hva vi er vandt til fra hennes andre band The Kills.

Rocking Horse starter med en lekende bass fra Jack Lawrence før Alison kommer inn med en smygende vokal der hun og Jack White bytter på å synge og Dean Fertita smyger inn en gitarsound som ikke bare bringer tankene til ørkenrocken han har bedrevet med Queens of The Stone Age men også Pixies surf-eksperimenter.

Bob Dylans New Pony blir her et monster med forsterkere på fullt volum og ropende backingvokal. En aggressiv tolkning av mesterens låt fra hans flotte skive Street Legal. Bone House følger og er blant platens mest spennende spor der man hører både programmerte trommer og live-trommer oppå hverandre og mye bra gitararbeid fra Dean Fertita. 3 Birds er en instrumental låt der man også leker seg med surf-sjangeren og jazz-elementer. Et herlig avbrekk før platens to siste låter.

No Hassle Night er platens korteste spor og blir kanskje litt anonymt i den store sammenhengen. Platens siste spor Will There Be Enough Water? varer i over seks minutter og begynner rolig med en sløy beat på trommene mens en akkustisk gitar klimprer over. Passe dose blues og rolig vokal fra Jack og Alison. Låten er en sterk motsetning til de mer aggressive låtene på platen.

Så hva skal man si? Jack White skuffer ikke og platen låter tight og rå hele veien igjennom. En del av låtene føles litt for like men platen er ikke for lang heller. Tatt i betraktning at platen ble laget på få uker er det meget interessant å høre hvordan de forskjellige musikerne bringer det beste ut i hverandre. Kan virkelig tenke meg å oppleve dette på en scene da jeg regner med at det bare blir enda bedre live.

8/10

The Dead Weather Offisiell Hjemmeside