Å lytte på Dinosaur Jr.’s comeback-album, ”Beyond” fra 2007, var som å møte en gammel venn på gata man ikke hadde sett på lang tid, og hvis du syntes at den var imponerende, så setter virkelig ”Farm” en tykk strek under for å markere at comebacket ikke var noe engangstilfelle. Riktignok har håret til J. Mascis for lengst gått fra mørkebrunt til stålgrått, men musikalsk sett har de ikke blitt en dag eldre, og høres akkurat ut som på slutten av 80-tallet, med platene ”Bug” og ”You’re Living All Over Me” som er å kalles for klassikere fra grungerockens storhetstid friskt i minne.

Gitarstøy som slår imot øregangene, forvrengt sound og en småskeiv måte å spille gitar på, de vakre melodiene kommer som perler på en snor, krydret med forførende gitarsoloer og en J. Mascis som snøvler seg igjennom refreng på refreng på fantastisk vis. Allerede på åpningssporet ”Pieces” er det flere lekne gitarriff som setter spor, akkordene er som skapt for sommer og sol, sene kvelder og god stemning. Farmen pløyes videre med høydepunkter som den klassiske, catchy og melodisterke ”I Want You To Know”, samt den heseblesende ”Your Weather” og den muntre pop-perlen ”Over It”, som nærmest kunne vært introlåt på en amerikansk tenåringsserie fra 1993 med J. Mascis i hovedrollen. Tempoet dempes noe på de behagelige ”Plans” og ”Said The People”, mens albumet topper seg med ”See You”, hvor alt som Dinosaur Jr. står for og har stått for i 25 år kommer til sin rett og slår ut i full blomst.

I motsetning til andre 80- og 90-tallsband som har prøvd å gjøre comeback de siste årene, kan man virkelig med hånden på hjertet si at Dinosaur Jr. har eldet med verdighet, og levert et album som garantert kommer til å sitte igjen i både kropp og sjel. Dessuten er albumcoveret grisefett, bare det er grunn nok i seg selv til å kjøpe plata og henge den opp på veggen i LP-format.

9/10