Country-punkerne Anton Ruud And The Wrong Way Home er tilbake med sin andre langspiller. Folk/Country/rocke-stilen er fremdeles inntakt, ja for ikke å si forbedret. De har alltid vært en lystig gjeng og på "WAR", som skiva heter, skinner både satire, tekniske ferdigheter og låtskriverteft i gjennom. Bandet låter solid og Anton synger bedre enn sist. Et heftig utvalg av instrumenter og mye dynamikk i godt skrevne låter gjør dette til en riktig så feit plate.

De går hardt ut med låta "The Bad Ones". En fengende, nærmest psychobilly-låt som skrur forventningene til værs. Stemning til tusen og suveren koring fra Åsmund Lande gjør dette til en av skivas beste låter. Etter dette faller det noe før de med låt nr fem; tittelsporet "War" igjen er tilbake på lytterens lag. Og herfra og ut er det flere smakfulle drops for å si det sånn. En riktig så behagelig "Far Up North" viser at bandet ikke MÅ rocke for å få det til å funke. Det samme går for låta "Decent Melody" som i tillegg til å svinge bra har en særdeles kul tekst. Faktisk både spiller og skriver Anton & Co svært godt på denne plata.

"WAR" er en plate med massevis av stemning. Noe lystig, noe mørkt, men stemning what so ever. Artikulasjon og uttale er ikke alltid på høyden, men det går liksom bra for det. Det er egentlig med på å tilføre det spontane og upretensiøse preget skiva har. Alle låtene er ikke like betydningsfulle, noe som selvsagt senker totalinntrykket. Men sett under ett er dette en feiende flott utgivelse av en gjeng rockere som dyrker musikkstilen mange ikke husker at de liker.

7/10Anton & Co på Myspace