Ciao My Shining star: The Songs of Mark Mulcahy er en samling coverlåter av Miracle Legion-frontmann Mark Mulcahy. Medvirkende artister er noen av de fremste og noen mer ukjente i dagens musikkflora. Samlingen skal være en håndsrekning til Mulcahy etter at hans kone Melissa døde sist september og etterlot ham som alenepappa til deres tre år gamle tvillingdøtre. Alt overskudd fra prosjektet går til Mulcahy.

Blant de 21 medvirkende artistene finner vi navn som Thom Yorke, Michael Stipe, Dinosaur Jr., The National, Frank Black, Ben Kweller, Mercury Rev og mange flere. I tillegg skal enda tjue spor av tjue nye artister bli tilgjengelig digitalt.

Samlingen åpner med Thom Yorkes tolkning av All for the best. Låta er drapert i Radioheads rytmer og øvrige lydbilde. Den overrasker ikke stort, men fungerer. Videre får vi høre tolkninger av Ashamed of the Story I Told (The National), Everything’s Coming Undone (Michael Stipe) Love's The Only Thing That Shuts Me Up (David Berkeley) og The Backyard (Dinosaur Jr.). I likhet med åpningssporet hører vi ingen store overraskelser i lydbildet fra artistene, men det er ikke det som er poenget med en coverlåt. Poenget er å ta en låt å gjøre den til sin egen, og det klarer de fleste på Ciao My Shining Star.

Blant personlige favoritter kan jeg nevne Bill Jocko-tolkning av Frank Black, Frank Turners The Quiet One og Mercury Revs Sailors and Animals. Sistesporet A World Away From This One i tolkning av Sean Watkins er en verdig avslutning. Dens tekst og harmonier kan få enhver skjelvende sjel til å ty til tårene.

En kollektiv håndsrekning til en stor låtskriver i en tøff tid er vanskelig å gi dårlig karakter på i utgangspunktet, men det er en god skive rent musikalsk. Og det er alltid gøy med gode coverlåter! Jeg tror også at artistene i tillegg til å tjene inn noen dollar til Mark gjennom dette prosjektet, ønsker å gjøre folk oppmerksomme på utgivelsene hans både solo og med Miracle Legion, sågar også hans talent som låtskriver. Noe jeg tror funker. I tillegg skal det holdes noen konserter i forbindelse med prosjektet i New York og London.

7/10


MarcMulcahy.com