Drive-By Truckers (DBT) har etter tretten år og syv studioalbum dukket ned i hvelvet til "The New West Records". Her har countryrock-gutta fra Georgia funnet uferdige låter, primært fra den respektable "The Dirty South-perioden", som nå heldigvis finner veien til ferdigprodukt og utgivelse. Resulatet kan høres på The Fine Print (A Collection Of Oddities and Rarities 2003-2008), en plate som inneholder låter skrevet av de nåværende medlemmene Patterson Hood og Mike Cooley, og tidligere DBT-gitarist og vokalist, Jason Isbell.

Jeg leste en gang at selveste The Cure, Robert Smith, alltid løp hjem etter å ha kjøpt singler for å høre b-sporene fordi det var så spennende. Her fant han mange skjulte skatter. Sånn har jeg også det. B-sider og rariteter er alltid morsomme å lytte til, fordi det ofte dukker opp interessante ting som jeg tenker egentlig burde vært på utgitte album. Plata The Masterplan av Oasis og låten I´m In Love av Madrugada er gode eksempler på det. Den samme spenningen knitret da jeg satte meg ned for å høre på DBTs The Fine Print. Og her er mye interessant som med fordel kunne vært inkludert på tidligere utgivelser.

Høydepunktene som jeg vil oppsummere fra denne utgivelsen er:

George Jones Talkin´ Cell Phone Blues.
Åpningssporet er en drivende god countryrock-låt i velkjent DBT-stil.

Uncle Frank (alternate version). Opprinnelig fra Pizza Deliverance (1999), og relansert i 2005. Fengende og skranglete countryrock.

Goode´s Field Road (alternate version). Opprinnelig fra dobbelalbumet Brighter Than Creation´s Dark (2008). Her kommer bandets intensitet og sansen for gode melodier særlig til uttrykk.

When The Well Runs Dry. Platas absolutte høydepunkt for min del. En vakker og behagelig låt som befinner seg innenfor rammene av DBTs egenart.

Mrs Claus´ Kimono. Ypperlig countryblues - med humor.

Play It All Night Long. Det er som å høre Neil Young når han er i barskt humør.

I tillegg inneholder The Fine Print godkjente versjoner av Tom Pettys Rebels og Bob Dylans Like A Rolling Stone. På sistnevnte er for øvrig bassist Shonna Tucker hovedvokalist på et DBT-album for første gang.

8/10

Sjekk ut Drive-By Truckers på My Space