Plateselskapet Southern Lord har de siste åra vært i fremste rekke når det kommer til å signe nyskapende og ekstreme band. Med en hovedvekt på sumo-tung dronerock og kald black metal har bakmannen Greg Andreson (Sunn O))))virkelig fått sving på sakene. Denne gangen er det bandet Eagle Twin som skal få lov til å spre gjørmesludgen sin ut til massene. For de ekstra interesserte kan jeg fortelle at Eagle Twin er bandet til Gentry Densly som i sin tid var hjernen i prog-jazz-metalbandet Iceburn, men nå for tiden jobber som fulltidsdroner.

"The Unkindness Of Crows" tar deg med ned i kjellern fra første stund. Ikke så ulikt flere av de andre banda på samme selskap, naturligvis. Gentry Densly synger mer melodisk enn man kanskje skulle tippa, noe som øker orginalitetsaspektet en smule. Litt rockekanel til å krydre den tunge grøten med. Det lille som ellers kan omtales som melodier er det heller så som så med. Trommene har en tendens til å doble det sikkert ellers tiltenkte tempoet og det funker faktisk bra. Litt variasjon er det som kjent bare noen få som har dødd av. Riffene og låtene sett under ett er helt på det jevne. Greit nok sånn innimellom. Det gynger og buldrer avgårde i seigt tempo og lav hvilepuls. Ingen store overraskelser å frykte her.

Eagle Twin og "The Unkindness Of Crows" holder seg tro mot sjangeren, (kanskje med unntak av en litt for ivrig trommis..). For deg som allerede har flere Southern Lord-utgivelser i samlinga vil denne blende fint inn med de andre. Småpsykedelisk og passe skeivt lander de denne plata som godt kunne vært mer av det meste, men den er innafor. Det er sikkert ikke helt uten grunn at Sunn O))) har bedt med seg Eagle twin som support på alle showa de skal spille i år.

5/10

Eagle Twin-space