Rogalendingen Christer Knutsen ga ut debutplata Would You Please Welcome i 2005 og oppfølgeren Grand Hotel i 2006. Parallelt med et høyt aktivitetsnivå som gjestemusiker, komponist og diverse prosjekter, har han skrevet musikk til sitt tredje soloalbum, Now Breathe. Sammen med bandet Sacred Hearts har Knutsen spilt inn et behagelig album med nydelige harmonier og fengende gitarer, godt hjulpet av deLillos-gitarist, Lars Lundeval.

Knutsen besitter helt klart et stort potensial som låtskriver og musiker. Han er en underlig krysning mellom Wilco, Steve Harley og Elvis Costello, mellom det alternative amerikanske og det britiske new wave-sjiktet. Om ikke like punkete som sistnevnte, så er slike referanser tydelige på Now Breathe. Åpningslåta The Way It Will Always Be er et godt eksempel på det. Strålende gjennomført!

Det samme kan, med unntak av et litt kjedelig midtparti, sies om resten av albumet. Knutsen presenterer fortreffelig gitarpop med gode melodier, stram rytmeseksjon og herlig hes vokal med interessante tekstlinjer. Arrangement- og produksjonsmessig er Now Breathe også et godt stykke håndverk som posisjonerer Knutsens musikalske uttrykk innenfor rammen av smårufsete pop og alternativ countryrock. I tillegg til artister som nevnt ovenfor, er også Big Star-referansen, som artisten selv har uttalt, tilstedeværende. Og det er jo utelukkende positivt.

Sommeren er forbi og bare smuler er igjen av høsten. Med de fire første låtene – nevnte The Way It Will Always Be pluss Looking This Good, This Week´s Next Big Thing og Main Street - og To Hold On, klarer imidlertid Knutsen å holde landskapet farget i god tid fremover med Now Breathe.

7/10

NB! Christer Knutsen & Sacred Hearts spiller på Parkteateret i Oslo lørdag 3. oktober. Deretter skal Knutsen på turné sammen med Sivert Höyem, som både oppvarmer og gitarist for den tidligere Madrugada-vokalisten.

Sjekk ut Christer Knutsen på MySpace