Morrissey er i disse dager ute med B-side samlingen Swords som samler låter som ikke kom med på hans tre siste album. Med tanke på Morrisseys tidligere B-sider var dette en utgivelse jeg gledet meg til å gå i gang med.

Det åpner litt anonymt med Good Looking Man About Town men tar seg straks opp med godlåten Don't Make Fun Of Daddy's Voice som han også åpnet den legendariske Roskilde-konserten i 2004 med. Det er en kjapp låt med en meget typisk humoristisk tekst fra Morrissey.

En del av låtene som følger blir dessverre ikke mer enn greie låter og man skjønner hvorfor de ikke er kommet med på platene. Ganglord ender opp med å bli litt masete selv om det er en kul produksjon på låten signert produsent Tony Visconti. Også My Dearest Love blir en litt kjedelig affære spesielt når man vet hva Morrissey er god for når det kommer til låter om ulykkelig kjærlighet. I så tilfelle funker The Never-Played Symphonies mye bedre med sitt vakre refreng fyllt med bitterhet.

Shame Is The Name får Morrissey hjelp av Chrissie Hynde, fra The Pretenders, som leverer fin koring under Morrisseys vakre stemme. En fint produsert låt fra Jerry Finn, som dessverre døde før han fikk ferdiggjort Morrisseys siste album Years of Refusal. Jerry Finn var også meget delaktig i Morrisseys "comeback" You Are The Quarry i 2004.

Munich Air Disaster 1958 er også en låt som ble spilt mye live på 2004-turneen og handler om flyulykken som drepte store deler av Manchester Uniteds tropp etter en europacupkamp i 1958. En god hyllest fra Manchesters store sønn. På It's Hard To Walk Tall When You're Small er han mer tilbake i den litt punkete lyden fra sisteplaten og leverer en låt som absolutt kunne vært puttet inn på Years Of Refusal.

En tøff live-versjon av David Bowies Drive-In Saturday kommer helt på tampen før det hele avsluttes med Because Of My Poor Education. Morrissey leverer her en god samling med B-sider og viser at det er mye gull å finne i arkivet sitt. Det er også morsomt å høre den forskjellige produksjonen til Jerry Finn og Tony Visconti. Jerry Finn var mest kjent for sitt arbeid med pop-punk grupper som Blink 182 og Green Day mens Tony Visconti var en stor produsent i glam-perioden og produserte artister som T. Rex og David Bowie. Alt i alt er dette en god samling på 18 låter men det er nok mest spennende for blodfansen.

7/10

Morrissey Offisiell Hjemmeside