En av høstens aller største snakkiser har vært San Francisco-duoen Girls, etter stor suksess med de strålende singlene Lust For Life og Hellhole Ratrace. Disse sangene er selvfølgelig med på bandets debutplate Album, noe annet ville vært merkelig, men de er langt i fra de eneste høydepunktene Girls har å slå i bordet med. Debuten er rett og slett en parade av hitpotensiale låter, med referanser til både 60-tallsrocken fra Buddy Holly og Beach Boys til nåtidens rock representert av blant andre Glasvegas og The Raveonettes.

Men Girls kunne lenge bare vært en drøm istedenfor en realitet. Vokalist Christopher Owens ble nemlig født inn i den ekstreme sekten Children of God i Florida, men som 16-åring stakk han av til Texas der han levde et hardt liv på gaten, før han til slutt kom seg til California. At dette har påvirket tekstene er det ikke tvil om, og han klarer tidvis å formidle en form for smerte i låtene.

Likevel, flesteparten av låtene høres ut av det mer lystige slaget, fra et band som bare vil ha det gøy. Og det er nettopp derfor det blir så lett å like debutplaten Album, for låtene er av den ultrafengende og kule sorten, som man enten bare drømmer seg bort i og lurer på hvorfor man selv ikke ble en rockestjerne, eller så klarer man ikke å sitte stille og heller danser rundt i en aller annen (naturlig) rus og synger med på støyrock-herligheten Morning Light, den lystige og perfekte åpningslåten Lust For Life, Glasvegas-etterlignede Hellhole Ratrace og Lauren Marie, den akustiske, men steike intense God Damned, eller Big Bad Mean Mother Fucker som hadde passet inn i hvilken som helst Tarantino-film der den går fremover som en typisk 60-talls rockelåt, men med ekstremt vrengte gitarer og en sjelden funnet kulhet over seg.

Det er dermed bare å innse at høstens store snakkis faktisk innfrir, dog med noen feilskjær. Man kunne godt klare seg uten instrumentallåten Curly som kommer mot slutten av platen, og ikke minst den fryktelig kjedelige Headache i midten. Men forutenom de så leverer Girls det som må betegnes som en parade av hitpotensiale. Og det beste av alt: platen vokser fortsatt selv etter mer enn ti gjennomhøringer!

8/10


Girls på myspace