Etter å ha tatt verden med storm i 2006 med den selvtitulerte debutskiva, er Andrew Stockdale og Wolfmother tilbake med album nr to. Den godeste Andrew er ikke snauere enn at alle de gamle bandmedlemmene er byttet ut. Sounden, riffa og den gjennomsyra 70-talls inspirasjonen er derimot fortsatt inntakt. Wolfmother-plata har solgt over 1 million på verdensbasis og det er ikke noe som tilsier at Cosmic Egg ikke skal gjøre det samme.

For selv om MTV/Jackass-folka ikke er der for å hjelpe til nå har Wolfmother opparbeida seg et navn hos de fleste med et snev av interesse for breibeint rock. Det er superprodusent Alan Moulder som har hatt kontrollen i studio. En heftig produksjon det oser både penger og kvalitet av. Nå var jo ikke akkurat forrige skiva så gærent produsert den heller, så den dyre, fete lyden begynner jo å bli fast inventar i Wolfmother-huset. Live kan det sikkert glede flere at bandet nå er en kvartett med to gitarister i stedet for en trio.

Cosmic Egg består av 12 låter tøff rock. Eller for det meste tøff rock. Wolfmother må liksom slenge med en ballade eller to. Her har vi "Far Away" og ikke minst "Violence Of The Sun" som må ta på seg rollen som den "uungåelige balladen". I beste fall kan man si at de er med på å opprettholde dynamikk og liv i plata, men seriøst er det nedtur hver gang de får turen sin.

Men hvorfor henge oss opp i to småkjipe låter når skiva har 10 andre som funker bedre? Singelen "New Moon Rising" for eksempel, en låt med genuin Wolfmother-vibb. Rocka, taktfast og fifty-fifty progga/nynnbar. Og er det en ting Wolfmother-Andrew med det store håret kan så er det å mekke steinkule riff. Tittelsporet "Cosmic Egg", "California Queen" og særlig hovedtemaet i låta "Sundial" er alle eksempler på hvordan suverene rockeriff skal låte. Når vi da tar med et gnistrende band, storslagne vokalprestasjoner og gjennomgående god meloditeft sier det seg egentlig selv at skiva, den er god som gull den.

Var du èn av over 20 000 nordmenn som kjøpte forrige skiva kan du trygt begi deg ned til din lokale platepusher og plukke med deg Cosmic Egg. Den mangler den ultimate hiten som "Joker And The Thief", men totalt er plata jevnere med flere kule låter. Ikke noe å vente på her; luftinstrumentene venter.

8/10
Wolfmother.com