Mitt første møte med Gogol Bordellos gypsy-punk var en tidlig formiddag på Roskilde 06. Vi hadde hørt om dem men musikken var for oss ukjent. Alikevel bestemte jeg og en kompis oss for å stikke bort til det store Arena-teltet for å sjekke ut hva dette var for noe. Venninnen vår som bestemte seg for å bli igjen i campen har siden angret bittert. Det vi fikk oppleve var et band som spilte på en altfor stor scene. Teltet var dessverre halvfullt. Men hvilken konsert Eugene Hütz og hans band leverte! Det var ingen som kunne stå i ro under konserten selvom de fleste som var tilstede var rimelig slitne.

Live From Axis Mundi er en fantastisk gavepakke bestående av en cd og en dvd. Disc 1 består av seks låter fra gruppens BBC Session i tillegg til et par låter som ikke kom med på gruppens to siste plater. Som en bonus er 60 Revolutions og Immigrant Punk med i demo-versjoner. Det svinger meget godt av BBC Sessions-låtene og gruppen er veldig tight.

Men den virkelige bonusen med pakken er dvd-en som følger med. Her får man konsertopptak fra gruppens to kvelder på Irving Plaza i New York fra ifjor. Showet er godt filmet og lyden er også meget god med en fin 5.1-mix. Gruppen er som tidligere nevnt i sitt ess når de spiller live og her beviser de virkelig hva de kan gjøre på en scene. Eugene er overalt og har fin kontakt med publikum gjennom hele konserten. Stemningen er til tider elektrisk og de fleste godlåtene fra Gypsi Punks Underdog World Strike og Super Taranta! er med her. I tillegg får du med musikkvideoer og diverse andre liveopptak.

Det er en god pakke om man er fan av Gogol Bordellos balkanpunk. De har funnet en suksessoppskrift som fungerer selv om det kan bli litt ensporet og masete iblant. Er man i humør så funker dette som bare F!

9/10

Gogol Bordello på MySpace