Eskatol er et relativt nytt hardcore/punk band som gjennom Blitz' møkkete ruter så dagens lys vinteren 2008. Med medlemmer fra Betongbarn og Summon The Crows skjønner de innvidde nå hva vi snakker om. For med ord som Punk, Blitz og Betong nevnt allerede i første avsnitt sier det seg selv at Eskatol ligger langt utenfor kosepopen.

"Blodørn" kom ut i slutten av 2009. Skiva er utgitt på Kjepp Kjappesens Raske Skiver, noe som i seg selv må sies å være veldig "crust". Det er gjennomgående aggressivt, forbanna og rett i trynet. En helt grei produksjon som lar deg høre det meste av hva som skjer, samtidig som ideologien er ivaretatt. Det skal ikke være FOR bra heller. En del tøffe riff og overraskende mye groove til denslags å være. Vokalen blir for anonym til å gjøre det helt store inntrykket, til tross for at det er flere som skriker her. Kult at det synges på norsk, selv om det er ekstremt vanskelig å høre.

Det er tydelig lagt vekt på låtskriving og struktur på denne plata. En god del intrikate partier som skiller seg ut fra mer tradisjonell Blitzpunk. Fint det. Samtidig er det ikke alle partier som har like mye å gi. Ting drukner i hverandre.

En brutal ærlighet det ikke er mulig å fake løfter "blodørn" et par hakk. Gutta mener det de holder på med, ingen tvil! Jeg skulle gjerne hatt mer variasjon, for det er vel ingen hemmelighet at det blir jævla likt i lengden. Sikkert ikke så krise live, men plate og live er to forskjellige ting. Med ærlighet, groove og en generell fuck off er dette uansett en plate du som kjenner deg igjen her bør sjekke ut.Eskatol på Myspace