Samfunnshater #1 er tilbake med tredjeskiva; "Rolig Rolig". Fremdeles på Voices Of Wonder, og denne gang med Hans-Petter Baarli som produsent. Og for deg som måtte tro at tittelen på skiva insinuerer at Ronny har begynt å roe det ned, vel tro om igjen. Selvsagt har han ikke det. Her er det fremdeles boogie-punk med tekster om hvor jævlig livet er, hvor jævlig alle folk er og selv om det ikke hjelper stort så gjelder det å drekke for å døyve all dritten.

Ronny er fortsatt dønn seg sjæl, på godt og vondt. Det vil si at alle som likte de to forrige skivene kommer til å like denne og. Men det vil også si at man har hørt det før, og det virker som om Ronny har brent en del av kruttet sitt. Tekstene som alltid har vært et markant varemerke har ikke like mye kraft i frasparka på denne plata. Ronny skriker og forbanner fremdeles det meste, men uten samme overbevisning som tidligere.

På den andre sida har "Rolig Rolig" et par låter som bryter med tradisjonell Pøbel og viser glimt av nye sider. Særlig låta "Borte" virker som en mer betydningsfull låt hvor Ronny synger mer enn han skriker og teksten går et hakk dypere. Mere fortellende enn formanende, mere som Jokke.

Låtene funker nok fortsatt bra på fest, men da funker de to forrige skivene bedre. Det virker som om bandet har stagnert en smule på tredjeskiva. Men stå på Ronny! Jeg håper du finner ut av dritten. For vi trenger sårt det lille vi har av kvalitetspunkrock på norsk.

Pøbel-myspace
Pøbel-side