Det hender en sjelden gang, at nærmest ut i fra intet, kommer det en artist og en plate som overgår stor sett alt det man på forhånd kunne ha lov til å håpe på. Debutplaten til 26 år gamle Dan Kristofferson fra Kvinesdal, It’s Cold Tonight, er en slik plate. Det tar rett og slett ikke mange sekundene inn i åpningssporet These Times før man skjønner at dette er noe for seg selv. Dempet og vakkert i begynnelsen, for så å ende opp i fullstendig ekstase videre utover, og der spesielt hammondorgelet gir låten det siste perfekte touch for å nå evig gledesrus av åpningen. At Dan Kristoffersons stemme i tillegg høres ut som en herlig krysning av Johnny Cash, Thomas Dybdahl, Elvis Presley og Paal Flaata gir ikke bare These Times, men også hele It’s Cold Tonight den rette, melankolske nerven, som mange andre artister og band tidvis sliter med å finne.

Og det er nettopp det at Dan Kristofferson treffer så sikkert på melankolien og tristheten, samtidig som den er utført i et så absolutt vakkert lydbilde som gjør denne utgivelsen så sterk. Man må nesten gå tilbake til Midnight Choirs Amsterdam Stranded for å høre noe lignende her hjemme. Og ja, sammenligningen er både berettiget og riktig. For som på Amsterdam Stranded, så inneholder It’s Cold Tonight mange av de samme nakne arrangementene til de storveise instrumentalpartiene, utført her med god hjelp fra blant andre Lillebjørn Nilsen på fele og musikere fra Jaga Jazzist, og som det verken er umulig og ikke like eller å bli lei av.

Med melankoli, tristhet og nakne arrangementer som de mest beskrivende ordene så skulle man kanskje tro at platen i utgangspunktet passer best i mørke høstkvelder og kalde vinternetter, men den vil nok fungere like fint når de lysere, vårlige tegnene kommer, ja sannsynligvis også under den svale sommerbrisen, for dette er rett og slett en plate som det både er og blir vanskelig å legge fra seg.
Dan Kristofferson på myspace