Etter å ha hørt "Wall Of Stone" ca en fantasilion ganger må jeg ærlig innrømme at det føltes herlig befriende endelig å høre heler plata til det stadig mer populære Fredrikstad-bandet. Ikke det at "Wall Of Stone" er noen dårlig låt, tvert om, det er bare det at samtlige norske musikkforum har spilt denne låta nok ganger til at den kan sees fra månen.

Navigators er altså det nye hjertebarnet til ex-Ricochets-vokalist Trond Andreassen. I tillegg til høye forventninger har han fått med seg et knippe dyktige Østfold-musikere og spilt inn en skive god gammaldags rock. For å bli ferdig med Ricochets-sammenligninga med en gang låter Navigators mer stuereint og mer country. Ikke sånn negativt stuereint, men et lettere lydbilde. Mer oversiktlig.

"The Straight And Narrow" er nok en ganske beskrivende tittel på plata. For selv om Trond tar i og tidvis skriker det han er god for får man ikke den samme klaustrofobiske og desperate følelsen man fikk kjenne før i tiden. Dette er heller ikke ment negativt, men mere som et faktum. For Trond synger selvsagt fortsatt fett som faen. En av de bedre vi har. Men både han og sikkert resten av bandet er nok på et annet sted i livet, derfor disse forskjellene.

Massevis av drivende gode rockelåter med en tydelig forkjærlighet for country. i tillegg til gode idèer løftes skiva av tangenthåndteringa. Ta tittelsporet "The Straight And Narrow" for eksempel. Den enslige mørke basstangenten i begynnelsen gjør hele forskjellen. Stemningsfullt til tusen. Låtmessig vil jeg også trekke frem åpningslåta "Rose's Bed" og Jaques Brel-coverlåta "Port Of Amsterdam".

En forholdsvis strippet, men god produksjon som lar låtene leve sitt eget liv. Og det funker aldeles utmerket. De er sterke nok til å stå på egne ben. Fin dynamikk og levedyktige melodier. Navigators er booka til en del festivaler allerede og med denne plata blir det garantert mange fler. Selv om vi kun er i februar skulle det ikke forundre meg det grann om "The Straight And Narrow" ender ganske så høyt på listene når vi oppsumerer 2010.

Navigators Myspace