Burzum er vel kanskje black metal bandet/artisten som har fått mest mediaoppmerksomhet siden sjangerens spede begynnelse på starten av 90 tallet. Etter både mord og kirkebranner er nå gode gamle Greven ute av kasjotten og klar med ny skive. De uttalelsene vår glade greve har kommet med til media den siste tiden får han nesten ta på sin egen kappe, men vi i musikknyheter er selvsagt proffe nok til å skille mann og musikk.

De gamle Burzum-skivene var en god miks av kald skrikende vokal og fengene rock n' roll-riff. Før han begynte med synth-opplegget sitt ga han ut et par tre feiende flotte album, en stil han tydeligvis ikke følte seg helt ferdig med. For den nye plata; "Belus" minner mye mer om de eldre skivene enn hva en tradisjonell progresjon i utgivelsene skulle tilsi.

Vi er tilbake til den gitardrevne metalen. Aggressiv riffing med et monotont uttrykk. Lange låter som gir riffa nok tid til å dra deg inn. For tidvis er det ordentlig stemningsfullt. Uttrykket går fra det hardtslående aggressive til mere rocka groovy partier, men alltid med dette monotone særpreget. Nede-partier med snakking og fuzz blir litt for mye, men generelt gode og dynamiske låter.

Produksjonen høres ikke ut til å være en dyr påkostet affære. Et primitivt nakent lydbilde kan funke bra det, men her låter det, og da særlig trommene, for barnevennlig. Det er ikke no snert i trommene og hele lydbildet drukner i gitaren.Ikke fullstendig krise, men langt fra optimalt. Jeg tviler ikke på at idèen var god, men resultatet ble nok noe annerledes.

Heldigvis er låtene jevnt over gode nok til å holde på lytteren. Den giftige undertonen får skiva til å virke som den har mer å by på enn ved førstegangs gjennomhøring, noe den også har. Så slukk lyset, fyr i peisen og smell på "Belus"
Burzum.org
Burzum.com
Burzum-space