Hva plateinnpakning angår, så overgår trondheimspostrockerne i Youth Pictures of Florence Henderson det meste av det som har blitt gitt ut de seneste årene med sin selvtitulerte, doble andreplate. Formet som en bok i A5-format, i fire forskjellige farger, har bandet latt de Bergensbaserte kunstnerne Hans Hansen og Hanne Grieg Hermansen få boltre seg fritt over 32 sider, og det er jaggu meg herlig å få oppleve at noen fortsatt bruker mye flid og tid på det endelige fysiske formatet, istedenfor å benytte seg av lettvinte løsninger som digitale nedlastninger. Det er nesten som det er verdt å få tak i et eksemplar av denne dobbeltplaten bare av den grunn. Og når man så setter på musikken, ja da blir man i hvert fall solgt.

For dette er så vakkert, så vakkert, der lange instrumentalpartier lar lytteren drømme tilbake til blant annet Seigmens Total-periode, vokalstemninger som gir konstante frysninger og like god melodioppsettsteft som Explosions In The Sky, samtidig som låttitlene har de samme underfundige navnene som man finner hos så mange andre postrockband. For hvilke andre sjangrer ville kalt låtene sine for blant annet I Think E.T. Is Involved In My Family og The League Will Never Let The Albino Kid Win? At platen da mangler litt av råskapen man fant på Thee Silver Mt Zion-skiva som kom tidligere i år (Kollaps Tradixionales), eller de fantastiske musikalske overgangene som man fant på Monos Hymn To The Immortal Wind fra i fjor, blir egentlig bare en parentes i denne sammenhengen. For totalt sett befinner YPOFH seg helt klart i samme klasse som de andre nevnte postrockbandene.

Platen er, som nevnt, av det doble slaget, fordelt med fire låter på hver disk, der den første disken har fått tittelen Puzzle, og den andre The Detective, og selv om låtene og stemningen ikke nevneverdig skiller seg særlig ut på de forskjellige diskene, så blir likevel disk to stående igjen som den man bruker mest tid på. Mye på grunn av de fantastiske, drøye ni minuttene det tar å komme seg igjennom I Think E.T. Is Involved In My Family. Det er bare å la den stå på repeat, samt drømme seg bort i låtens mystikk og fremtoning om og om igjen, for det er uansett umulig å bli lei av den, åkke som! At de andre låtene også holder så og si samme kvalitet som denne viser at bandet er bevisst i sin låttankegang og at de vet hvordan YPOFH skal låte.

Det vil derfor heller ikke komme som noen stor overraskelse om Youth Pictures of Florence Henderson også denne gangen vil komme langt opp på ”årets beste”-lister når året skal oppsummeres i desember, akkurat som de gjorde, spesielt blant undergrunnskritikerne, med debutplaten Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City (som dessverre er helt utsolgt) for fem år siden. Og kanskje kan man også håpe at det ikke vil ta fem nye år før man hører det neste fra det syvmannsterke bandet.

YPOFH på myspace