Dum Dum Girls er ute med sin første langspiller; I Will Be, på Sub Pop. Dum Dum Girls blander sammen lyden av 60-talls jentegrupper med støyete lydbilde sterkt inspirert av grupper som Jesus & Mary Chain. Resultatet er blitt en fin pop-plate full av kjappe, enkle låter.

Åpningssporet It Only Takes One Night er herlig støyende med Dee Dees stemme begravd i støyende gitarer. Tidligere Blondie-produsent Richard Gottehrer har om ikke akkurat finpusset lyden så ihvertfall gjort det litt mer hørbart enn de tidlige demoene som har vært ute en stund.

Fengende pop-låter dårlig gjemt under støyende gitarer kommer på rekke og rad. Høydepunkter som Jail La La og avslutningslåten Baby Don¨t Go av Sonny & Cher kan nevnes. De fleste låtene er under tre minutter lange og platen er derfor en ganske kort affære med sine 11 låter.

Dum Dum Girls leverer her en fin debut og for de av som elsket Pains Of Being Pure At Hearts finfine debut ifjor vil nok dette være en plate som blir spilt ihjel de neste ukene. Det største problemet med platen er nok at de fleste låtene låter nokså likt og derfor kan det fort bli kjedelig. Jeg regner uansett med at gruppen kan bli et av de store festivalbandene i sommer så det er bare å passe på å ikke høre for mye på platen før den tid kommer.