Siden tidlig på 90-tallet har Darkthrone spydd ut en haug av fete metalskiver. Det begynte som progressiv death metal, gikk over til nyskapende black metal og er i dag en slags punk metal med styggheten intakt. Et band som absolutt ikke lar seg affisere av uskrevne lover om hvordan man skal te seg. Ganske passende da at den nye skiva har fått tittelen; "Circle The Wagons"

Skiva er spilt inn i bandets Necrohell II studio og produksjonen er av velkjent Darkthrone-art. Det er stygt, det er rått og ikke minst er det ektefølt. For selv om sounden ikke sklir rett inn i de fleste radioprofiler etterlater de fleste Darkthroneskivene seg liten tvil om at det som kommer ut av lyd, det er det faen meg kraft og vilje bak. Og "Circle The Wagons" er ikke noe unntak. Etter overgangen til det mer melodiøse litt ut på på 2000-tallet er nok dette blant det bedre de har gjort. Stemninga er gjennomgående kick ass! Riffa og groovet sitter der det skal og nostalgien til eldre metalband er til å ta å føle på. Darkthrone er flinke til å namedroppe mer eller mindre ukjente metalband så akkurat hvor inspirasjonen er hentet fra denne gang skal jeg ikke spekulere i. Det er metal av god gammal sort og det sier egentlig sitt. Ikke noe synth-tull eller damekoring. Bare rett fram!

Emperor har "I Am The Black Wizards", Darkthrone har "I Am The Graves Of The 80's" og ikke minst "I Am The Working Class". Og det er nettopp det som kjennetegner Darkthrone. Working class. Ikke noe fancy glamorøse drittgreier med masse farger og dill. Her er det jobbing, slit og generell gråhet som gjelder. Og det funker faen meg bra.www.peaceville.com/darkthrone