Nye gode tilskudd til den norske rockescenen er aldri å forrakte. Så når Raymond Jensen (My Midnight Breeps), Danny Young, Rolf Yngve Uggen (Gluecifer) og Thomas Felberg (We) teamer opp og lager rockeband er det klart vi spisser øra. Smoke Mohawks agenda er å formidle god gammal rock n' roll blanda med innslag av country, garage, metal og alt annet som er fett. For som musikklæreren til Eddie Van Halen så fint sa det; "If it sounds good, it is good!"

"The Dogs Are Turning Red" er altså debutplata til denne konstellasjonen. Det starter litt trått, men skiva klatrer gradvis oppover diggebarometeret etterhvert som låtene går. De har en tjukk rød tråd gjennom hele plata og evnen til å formidle sitt hederlige budskap står ikke tilbake for noe. Det er ikke særlig orginalt, men soundet låter alikevel fresht og fint. Kvalitet i alle ledd. Psykedelia-innslagene og dynamikken opprettholder underholdningsverdien helt ut. På den andre siden er ikke alle melodiene like fengslende. Noen av de roligere låtene må ta den kjipe rollen som fyllmateriale.

Når de drar på skikkelig som i "Hunting Grounds" og ikke minst "Reefer And Rent" låter det suverent. Her er det barsk tromming, solide riff og et fandenivoldsk engasjement. I og med at Thomas Felberg synger kan man fort få en "We-følelse", særlig i de mer psykedeliske partiene. (Og åpninga på låta "One Puff Man" som er kliss lik We sin "Kickin")

Heller musikksmaken din mot den tradisjonelle rocken bør du absolutt oppdatere deg på Smoke Mohawk. Et ærlig uttrykk med to bein planta i rock og ett i diverse. Som de sier selv: "Smoke Mohawk spiller rock n' roll og litt til".
Smoke Mohawk på Myspace