Siden Sepultura la skoene på hylla, og frontmann Max startet Soulfly, har han aldri helt fått tingene til å fungere med sitt nye band. Det nye bandet hans startet opp midt i Nu Metal bølgen, noe de tragisk nok tok til seg. Etter noen middelmådige album kom en reddende engel gjennom Dark Ages fra 2005, og Soulfly har siden da gått over i en mer trash/groove metal, og hardcore sound.

I høst 2009 satt Max og Logan Mader seg ned i et studio og begynte produksjonen av det fine albumet Omen. For et fyrverkeri det er. Forvent deg massevoldekt av øregangene, og massivt tempo. Her er det full kruttønne fra første sekund.

”Bloodbath and Beyond” starter med et punkladet riff, og bygger seg opp som en herlig crossover trash låt. Max brøler bastant med sin klassiske vokal, før det hele stopper opp i et solo-aktig riff med masse groove. En uslåelig åpningslåt, og det stopper heller ikke der. Det blir prog-intro, før et pent riff tar over på ”Rise of the Fallen”. Låta er for øvrig gjestet av Dillinger Escape Plan vokalist Greg Puciato, som bidrar med fin innlevelse.

Omen er for det første veldig nedstrippet. Sanger som kommer rett til poenget, drivende riff, og en nådeløs tone preger albumet. Samtidig er det til tider overraskende melodiøst, og flere av låtene er krydret med dynamiske overganger, og 80-talls heavy metal soloer. Produksjonen er tett, og varmende. Lyden går rett i trynet på en, og minner noe om Prophecy fra 2004.

Liker du metal generelt burde du plukke opp denne udiskutabelt. En god skive totalt sett, og veldig utypisk den tribal/world-metal sounden bandet ofte representerer. Så hvis du er lei brasiliansk, japansk, og egpyptisk inspirert metal, er dette produktet for deg. Til tider fantastisk fengende, og Omen inneholder flere godlåter som fortjener oppmerksomhet.


Hør fantastiske "Rise of the Fallen":