La oss for et øyeblikk glemme gårsdagens regnstorm, at det er femten såkalte varmegrader ute, at det tette skylaget gjør fortsatt vårvassen hud desto mer grågusten, at vi svetter på grunn av den klamme luften fremfor av solsteiken. La oss heller dra til Florida, til West Palm Beach, der bandet Surfer Blood ble dannet i 2009.

Blant duvende palmer, melissandstrender og enorme juvelblå sletter av saltvann befinner de fem bandmedlemmene seg. De står sikkert på ryggene til delfiner eller kjempeskilpadder mens de nipper til fargerike drinker og lirker av seg psykedeliske popperler som Swim (i dette deilig varme, asurblå havet? Ja takk!) eller røffe gla’låter som karabiskinspirerte Floating Vibes.

Med den raske instrumentalen Neighbour Riffs tar bandet oss videre med ut i havgapet. Der surfer vi over delikat skumdekkede bølgetopper og styrer unna de mer voldsomme brenningene, fulgt av løpende latino-lignende gitar og up-beat tromming. Herlig!

Take It Easy er også en fengende låt, med plenty av festlige rytmelyder som blant annet klippeti-klopp hestehover. Men band som Animal Collective, Coco Rosie og MGMT spøker ganske tydelig i bakgrunnen, så man sitter med en distinkt følelse av å ha hørt det hele før. Omtrent som når man gjenkjenner en skuespiller i en film man sitter og ser på, uten helt å klare å plassere vedkommende i en større kontekst.

På låter som Harmonix, Slow Jabroni og Anchorage trekker solskinnsbandet oss derimot inn i skyggen, og vi strekker oss søvnig i behagelige hengekøyelåter som er litt for langtekkelige og ensformige. Men Anchorage har en oppkvikkende fuzzy støy-edge som gjør at man ikke døser fullstendig bort. De to sistnevnte er dessuten finfine å lytte til mens man koker egg, hvis man vil ha det middels bløtkokt.

Twin Peaks og Catholic Pagans er et par småsjarmerende låter med søte tekster (pluss for ord som “David Lynch”, “Blue Velvet” og ”Barack Hussein Obama”), men til tross for gøyale innslag av mjauelyder, barnestemmer og karnevaleffekter, er de ikke voldsomt engasjerende. Melodiene er rett og slett litt kjedelige og uinspirerende, men bevares, de holder fint som soundtrack til solsløving eller strandutflukter.

Astro Coast klarer neppe å vare gjennom en hel norsk sommer, selv om flere av låtene altså er i stand til å lyse opp en regnrufsete junidag. Men som fullengder hører nok albumet aller mest hjemme i West Palm Beach, i Solskinnsstaten, blant pastellsolbriller fremfor paraplyer.


Surfer Blood på Myspace
Surfer Blood sin hjemmeside