I 2007 kunngjorde Purified In Blood at de la inn årene etter kun èn, men til gjengjeld særdeles fet fullengder på samvittigheten. Hardcore Straight Edge-livsstilen funket ikke like bra for alle medlemmene lenger og de valgte da å takke for seg. Siden PIB aldri har vært noe typisk Hardcore-band musikalsk var det langt flere grupperinger enn HC-gjengen som syntes dette var trist. Ikke bare hadde de laget en suverent hardtslående og drivende tøff plate med; "Reaper Of Souls", men de hadde også et velfortjent rykte på seg for å dra på med de råeste konsertene du kan forestille deg. Og i 2008 kom altså beskjeden om at PIB nå var tilbake. Og nå, snaut to år etter, kommer det etterlengtede andre-albumet; "Under Black Skies"

Det er fortsatt knallhard metal som gjelder. Og hva er det? Jo det er bra. Men selv om det fortsatt er aggressivitet og engasjement til tusen er det også en betydelig forskjell fra tidligere. Thrashmetalen er betydelig redusert og det låter mye mer episk og storslått på denne plata. Mer koring, mer klang, annerledes riffing, men fortsatt groovy og diggbart. "Under Black Skies" er miksa av samme fyr som Mastodon bruker, og det er faktisk merkbart. Greit nok det, for det vitner jo bare om et fett sound.

Sett bort fra at noen av riffa/partiene må ta rollen som fyllmateriale er dette en gjennomgående vellykket affære. At PIB kan lage bra metal visste vi fra før, men her bekrefter de at de i tillegg behersker div subsjangere og ikke minst melodi. For dette er klart mer melodisk enn før. De sneier innom både death, doom, thrash og det meste annet som er digg. Alt med verdigheten intakt. De velger en litt bredere vei, men overbeviser like mye som før. PIB er tilbake i toppen av norsk metal, der de hører hjemme.
Purified på Myspace