Godtherapy er et nytt prosjekt bestående av medlemmer fra Psycore, No Hawaii og Candywheel, men mest fremtredende er vokalist Jonas Almquist og gitarist Nils Wohlrabe fra The Leather Nun. Om man ikke kjenner til The Leather Nun anbefales det å sjekke ut noen av deres tidlige punkesingler som Ensam i Natt og eksperimentelle Slow Death. The Leather Nun sto på slutten av 70-tallet og gjennom 80-tallet for noe av den mest sleazy punken/rocken i Skandinavia og frontfigur Jonas Almquist er nok Sveriges svar på Lou Reed med sin lett gjenkjennelige stemme.

Godtherapy er i disse dager ute med mini-albumet …And There Will Be Godtherapy som virkelig bringer arven videre etter bandmedlemmenes tidligere prosjekter.

Åpningslåten Godtherapy starter med akustiske gitarer men går kjapt over i en mer pumpende og rocka rytme der Jonas Almquist maner lytteren til å ”go with the flow” og ”get down”. Dette er musikk å feste til og det svinger bra. På Not Afraid er det tøffe basslinjer som backer opp Almquist frem mot refrenget og den litt kalde industrial-produksjonen som kler låten godt.

Mainstream bygger videre på samme formel med skitne gitarer og en tekst med ironisk distanse. Men etter dette er vi inne i det mer lavmælte og småtriste der Almquist synger om en kvinne som er More Than Just A Friend. Låten fungerer meget godt med fine gitardetaljer og en herlig produksjon som ikke blir overdrevet.

Tonight trekker tempoet opp igjen og som med Leather Nun blir tekstene smågrisete og balanserer på en sleazy grense.

Antoher Rainy Day er igjen mer ettertenksom der Jonas Almquist synger med et anerkjennende nikk til Velvet Undergrounds Heroin. Både denne og platens avslutningsspor Candyass funker meget bra der Almquist får dette mer lavmælte uttrykket mens tekstene fremdeles er umiskjennelig "Nunnan" i stilen. I Candyass bygger det seg også opp til en fet avslutning med bredbeint gitarsolo fra Nils Wohlrabe og jeg må si at jeg venter spent på mer fra Almquist og gjengen.

For de som venter på en Leather Nun-gjenforening (noe som faktisk skjedde så vidt i fjor med konsert på svenske Peace & Love-festivalen) så er dette en meget god erstatning.Godtherapy på MySpace