Seks år har gått siden et ukjent Skambankt slapp sitt forrykende debutalbum. Siden den gang har de stødig trådt trinnene fra kjellern og opp mot takterrassen og kjendisene som står der oppe og venter med Champagne. De er nok ikke helt oppe enda, men Skambankt anno 2010 er uomtvistelig et av Norges mest framtredende rockeband. Nå har de sluppet sitt fjerde album; "Søvnløs" og oppmerksomheten rundt dette er naturligvis av helt andre dimensjoner enn for fire år siden.

Skiva sparkes i gang med låta "Kaos, Så Inferno". En relativt tøff rockelåt med mere utfordrene taktbruk enn hva vi er vant til fra den kanten. Låt nr to; "Jesus Av Vår Tid" er en tradisjonell, men fengende affære. Fett gitarspill og foten går automatisk. Deretter er vi over på de to radiohitene "Mantra" og "Amnesti". Disse to låtene innleder en roligere del av plata. For Skambankt har tydeligvis blitt lei av å bråke så mye og vender heller nesa mot lavere tempo og pene melodier. Interessen faller dessverre i takt med tempoet. Låtene engasjerer ikke tilstrekkelig og vokalmelodiene til Terje Winterstø Røthing blir for like hverandre.

Det som skal formidles i dag virker som noe ganske annet enn det som skulle formidles i 2006. Selvsagt skal man fornye seg, men bandet makter ikke å opprettholde engasjementet hos lytteren på samme måte som før. Av 10 låter funker ca halvparten bra og det er i snaueste laget. I hvert fall for et band av Skambankts kaliber.

Skambankt.com

Skambankt på Myspace