Den gamle Led Zeppelin-vokalisten Robert Plant er ut med sin første plate siden duettplaten med Alison Krauss, Raising Sand, som ble gitt ut for tre år siden. Band of Joy er produsert av Robert Plant selv med hjelp fra Buddy Miller og med en gjeng meget dyktige musikere med på laget.

Gjennom skivens tolv låter veksler han mellom egne låter, tradisjonelle låter og covrer blant annet Low og Los Lobos. Hele Band of Joy ligger i et bluesrock-landskap som kler Robert Plants stemme fint. Spesielt på kjappe You Can't Buy My Love som er et av platens høydepunkt med sin herlige pulserende rytme.

På Low-låten Monkey havner vi nesten ute i et småpsychedelisk landskap og dette er noe som gir Band of Joy preg av å være en modigere utgivelse enn Raising Sand. Det er også mye vakker kvinnelig koring på platen som bringer tankene tilbake til forrige utgivelse.

Jeg var selv meget imponert over hvor godt Robert Plants stemme holdt seg da jeg så ham på en scene med Alison Krauss for to år siden. Mannen er tross alt 62 år men har en imponerende spennvidde i stemmen sin og det viser han her. Det høres ut som noe som kunne vært gitt ut på 60-tallet men alikevel låter det friskt.

Robert Plant's hjemmeside