Dette er et band som virkelig har tatt landet med storm dette året. Først var det lovord, og singelen ”5th Man On A Dead Man’s Grave” som spredde seg som ild i tørt gress. Siden var det enda flere lovord, og en rekke konserter og festivalgiger som har gjort gruppa til en av årets mest omtalte innen ulike musikkkretser. Social Suicide har selv løftet forventningene til denne utgivelsen med sin energiske musikk, og gode liveryktet. Nye JR Ewing er et av klistremerkene bandet har måttet leve med i sommer, og endelig er skiva her, et album mange har ventet på.

Åpningen er det ”Mail From The Watchtower” som står for. En stemingssettende intro med radiostøy og gitarulyder går over i heseblesende riffing, og pene taktskifter. Vokalist og frontfigur Sondre Haug tar ordet med innlevelse. Her er det ingen pause, og resultatet er screamo mikset med melodiøs hardcore, og det låter fantastisk.

Produksjonen er tight, og alle elementene i musikken kommer til sin rett. Et balansert uttrykk. Et faktum er også at disse gutta, tross sin unge alder, også en glimrende musikere. Ved siden av kompromissløs energi, og gode tekster harver de over instrumentene som stor dyktighet. Gitarlinjene har fine melodier, og fete riffene i låta ”Death Of New Kings” er utført med både dyktighet og kreativitet.

Det trøkker godt i tittelsporet ”Broken Pilgrims”, og allsang i refrenget er godt. Singelen ”5th Man On A Dead Man’s Grave” er helt enkelt genial. Skikkelig punktrøkk, og svevende gitarer akkompagnert av de hysteriske skrikene til mr. Haug. Flott. Bandet har også egenskapene til å tone det ned i melodiøse vakre partier som skaper en dynamisk pustepause. Avslutningen ”The Last Martyrs” slår godt fra seg med seige riff, og tunge undertoner. En virkelig godbit på slutten, og man får stadig hakeslepp over alle de herlige overgangene.

Plata ebber ut med de samme støyete tonene som startet det hele opp, og lytteren sitter utmattet igjen som en siklende mongo. Sounden og talentet er absolutt på plass, og dette bandet blir gøy å følge fremover. Alt i alt et meget fengende album fra ungfolene i Social Suicide, et opplagt platekjøp for alle som er glad i bra hardcore og støyete rock. Akkurat som Kvelertak, en helvetes bra debut!
Social Suicide på Myspace