Det Bergens-baserte bandet The Alexandria Quartet (TAQ) er klar med oppfølgeren til den selvtitulerende debuten fra 2008. Fra regnglade Bergen dro de fire mennene til solfylte Los Angeles for å jobbe med produsent Rick Parker (bl.a. Black Rebel Motorcycle Club og The Dandy Warhols). Det har blitt en variert og spennende plate, med et behagelig lydbilde, som vil gi TAQ større oppmerksomhet.

Den industrielle britiske poprocken fra 90-tallet er tydelig i TAQ sine musikalske skisser, men her er også elementer av amerikansk psykedelia fra slutten av 60-årene koblet med et mer moderne uttrykk. Samspillet mellom trommer og bass er godt og stødig, gitarspillet er glimrende og Skålnes´ vokal er for det meste bra utført både hva gjelder det melodiøse og lyriske. Det er på låter som Yesteryear, Rip Off Jesus, Standing In The Way Of Love og Travel The World With You at TAQ viser frem sin aller beste side.

Nivået er jevnt over bra på de øvrige også, men som lytter kan man likevel ikke unngå å sitte igjen med en følelse av at bandet med fordel kunne tatt i litt hardere, dratt mer på og vært litt slemmere med seg selv på enkelte låter. Hadde ”attituden” vært like godt internalisert i TAQ som i artistene de er inspirert av, ville Light Drawings klatret høyere opp på poengskalaen.

TAQs nye utgivelse er likevel nok et bevis på hvor mye kvalitet som finnes i norske band for tiden.

NB! The Alexandria Quartet spiller releasekonsert på John Dee i Oslo 14. oktober.

The Alexandria Quartet på MySpace