Antony Hegarty er ute med oppfølgeren til fjorårets vakre The Crying Light, en plate som ble rost opp i skyene. På Swanlights er det fremdeles den utrolige stemmen til Antony som er det bærende elementet slik det har vært på de tre tidligere fullengderene.

Det er samme bandmedlemmer som på forrige skiven men også akkompagnert av et kammerorkester er Antonys stemme vakkert pakket inn i intrikate arrangementer. Spesielt en låt som Ghost drar god nytte av dette.

På tidligere Antony and The Johnsons-plater har han hatt gjester som Devendra Banhart, Lou Reed og Boy George. Også på Swanlights dukker en berømt gjest opp når Bjòrk stiller opp på duetten med den islandske tittelen Flètta. Deres to stemmer glir fint sammen og kun akkompagnert av Antonys enkle piano blir dette virkelig bra. Flètta er en av Swanlights høydepunkter sammen med den mer tradisjonelle poplåten Thank You For Your Love, en låt som virkelig briljerer i refrengene med blåsere som lyser opp i lydbildet.

Antony and The Johnsons har nok en gang gitt ut en plate som kommer til å varme godt i vinterkulden. Låtene føles noe mer oppstemt enn på de tidligere utgivelsene. Swanlights virker også lettere tilgjengelig enn The Crying Light, men først og fremst er det nok den best arrangerte platen deres av de fire som til nå er kommet ut.Antony and The Johnsons på MySpace