De siste femten årene har skotske Belle & Sebastian hatt en nærmest enestående status i indiepopverdenen. Med strålende utgivelser som If You're Feeling Sinister har de en svært rikholdig katalog, og nå er glasvegerne endelig ute med den etterlengtede oppfølgeren til kritikerroste The Life Pursuit fra 2006.

Plata er titulert Write About Love og åpner med I Didn't See It Coming, en låt hvor Sarah Martin står for vokalen. Hennes fløyelsmyke, lyse og luftige stemme gjør at albumet får en nydelig åpning. Lydbildet gir assosiasjoner til sen-nittitallets storhet, og når det kommer til balansegangen mellom livsbekreftende solskinnspop og lett nedstemt melankoli er det ingen som gjør det bedre enn Belle & Sebastian.

De neste låtene er beklagelig nok ikke helt på samme hylle som Martins åpning. Come On Sister er småpen, men nintendolydene i bakgrunnen er intet annet enn en irriterende distraksjon. Noen uttalte at det låter som om Badly Drawn Boy skulle deltatt i Melodi Grand Prix, og det er ikke helt skivebom. Belle & Sebastian har hatt en av sine mange styrker i låtskrivingen, men få, om noen, av låtene på denne utgivelsen er i nærheten av det beste de har skrevet. I Want the World to Stop gjør et iherdig forsøk med "I'm wrapped in sheets of milky winter disorder / Let me feel the air again, the talk of friends", men det hele ødelegges når Norah Jones påprakker oss sitt nærvær i påfølgende låt. Det er som om noen rokker ved selve fundamentet ved bandet, og det hele føles utilgivelig.

Da kommer samarbeidet på neste låt noe heldigere ut. Den lekne singelen Write About Love har med seg Carey Mulligan på vokal, og det er slettes ikke dumt. Teksten er akkurat passe quirky, slik det skal være, og fremførelsen og melodien har den karakteristiske ungdommelige naiviteten og lekenheten intakt, slik at det hele funker nokså bra. Deretter kommer Stuart Murdochs Super Mario-fetisj til syne på neste låt igjen, før vi etter hvert får enda et høydepunkt med Read the Blessed Pages, om man ser bort fra de forferdelige fløytepartiene.

Om ikke annet er Write About Love en interessant utgivelse, men sammenlignet med resten av katalogen til Belle & Sebastian er den knapt en parentes. Plata inneholder en liten håndfull låter som kanskje kan fungere som avveksling fra mye bedre materiale de har produsert tidligere, men dersom du spinner denne rosa saken og er ute etter noe mer vil du bli skuffet. Da børster du heller støv av det røde gatefoldcoveret fra vinylhylla og setter deg godt til rette. Det skal jeg.