Manifest er et tungt og thrasha orkester fra Trondheim. Med to skiver på samvittigheten og en feiende flott live-merittliste faller de ikke inn i "nytt band"-kategorien, selv om det nok er mange av dere som ikke kjenner de fra før. Nå er de uansett ute med tredjeplata; "Written In Blood" på Violent Media/Indie Dist.

Selv sier de at de kombinerer det beste fra moderne thrash metal med et knusende groove. Ok, jeg skjønner tegninga. Ingen tvil om at det både groover og thrasher bra dette her, men det er trangt om plassen helt oppe på toppen. Jeg må dessverre innrømme å ha hørt både bedre thrash og groove før, men det holder mål, helt klart. De har en fin kombo mellom det tekniske og groovinga. Tight og bra spilt og klart lydbilde og produksjon. Vokalen blir en smule anonym/vanlig, men har bra trøkk.

"Written In Blood" 's største problem er at det er så likt alle andre band i denne sjangeren. Machine Head og hele den Road Runner-gjengen høres slik ut de og. Selvsagt finnes det småting som gjør alle band særegne, men helhetlig faller denne skiva bare ned i en allerede full gryte. Og det er egentlig jævla synd, for bandet har potensiale som bare det.

Manifest greier ikke å følge opp forrige plata "Hedonism" på en tilfredsstillende måte. Det blir for uorginalt og lite spennende. Samtidig viser de at det bor plenty av baller i bandet og med et lite fokus-skifte kan det fort bli veldig bra dette her.


Manifest HQ
Manifest-space