Torgny Knutson Amdam gikk av scenen etter avskjedskonserten til Amulet under Øya 2007, og avsluttet et kapittel i norsk hardcore/punk/rock. Viden kjent som energisk frontfigur og vokalist gikk han under jorden. Torgny anno 2010 har oppstått i ny innpakning, og har med sitt soloprosjekt ”Torgny” endelig kommet tilbake.

Den musikalske tilnærmingen er riktignok totalt forandret. Lyttervennlig hardcore er byttet ut med kjølig electronica/pop, med til tider noe ambient og kunstnerisk stil. Ikke bare er det nytt og spennende, det er også meget bra. Mange har sikkert allerede stiftet bekjentskap med musikken gjennom singlene ”The Only Game” og ”Big Day”. Her har også Torgny fått god markedsføring gjennom de fantastiske musikkvideoene regissert av Emil Trier. Førstnevnte låt vant også nettopp prisen for beste skandinaviske musikkvideo.

Chameleon Days byr på mye mer helhetlig enn førsteinntrykket av de to singlene. 90-talls trip hop inspirerte beats ala Massive Attack, Portishead og mørkere melankolske øyeblikk gir albumet en større dybde. Etter en del gjennomlytting finner man flere perler, som blant annet 80-talls aktige ”O”, der Jaga Jazzist Mathias Eick er med på trompet. ”I Associate The Moon With The Sperm Of The Fathers” har en bisarr låttittel, men er definitivt et av de musikalske høydepunktene, der Torgny som produsent viser styrke. Det siste sporet ”Evacuation”, som også er undertegnedes favoritt, gir en mektig avslutning. På denne herligheten gjester også Billy Gould fra Faith No More, og Tore fra Ulver. Minimalistisk intro møter en vegg av lyd utover i låta.

Totalt sett er dette en god debut fra Torgny som soloartist. Han skaper god musikk, og gir lytteren en fin opplevelse å drømme seg bort til. Det matcher dagens gråe høstvær mer eller mindre perfekt. ”Klubbmusikk for begravelser” kaller han det selv, og hvis man først skal danse i en slik setting, er vel ikke dette et dårlig alternativ. Likevel er ikke dette dyster. Det er vakkert, melankolsk, og de to singlene er rett og slett glimrende tilgjengelig pop musikk. Er du fan av lett pop og elektronisk musikk uansett sjangertype, burde du anskaffe deg denne. En av de mest spennende norske utgivelsene i 2010.
Høre hele albumet på Wimp

Torgny på Myspace