Fra Savannah, Georgia kommer et av fjorårets store tungrockvinnere, nemlig blytunge Kylesa. Etter at de slapp skiva "Static Tensions" i fjor tok bandet et par solide sjumilssteg når det kommer til publisitet, mediedekning, ettertraktelse og antall folk på konsertene. Plata fikk strålende kritikker og ga bandet sjansen til å turnère verden, en sjanse de selvsagt tok. Mange tror også at "Static Tensions" var debutskiva til Kylesa, men der tar mange også feil. For Kylesa er bare enda et band i rekka som har holdt på i mange år og gitt ut flere plater før det plutselig tar av. "Static Tensions" var bandets fjerde plate og nå er de altså ute med nr fem; "Spiral Shadow".

I tillegg til å spille gitar og synge har Phillip Cope også skrevet alle låtene og produsert skiva. En ganske vesentlig ressurs denne Phillip Cope altså. Og han er en fyr som gjør sakene sine bra. "Spiral Shadow" er en 11 låter lang murstein med nerve og dynamikk. Lange og seige melodier du ikke så lett får på hjernen, men blir alikevel liggende å surre i underbevisstheten. Småpsykedelisk, utprøvende, men mest av alt blytungt.

Kylesa ror i samme båt som Baroness og High On Fire, men greier samtidig å stikke ut sitt eget sound. Bandets feminine side, gitarist Laura Pleasants synger også en del som er med på å forsterke dette. Dessverre er ikke hele skiva gjennomgående eminent. Noen halvslappe låter uten den nødvendige intensiteten og stemningen dukker fram underveis. Men disse er i mindretall og greier ikke å ødelegge de virkelig store låtene på plata. Og det er et par av dem.

"Spiral Shadow" når ikke helt opp til fjorårets mesterverk. Allikevel vokser skiva for hver gang jeg hører den og spør du meg om et år igjen er det godt mulig svaret er et annet. Men for nå vil jeg si at det er en godt gjennomarbeida skive med mange velgjorte idèer. Tungt, hardt og godt.

Myspace
Official