Ray Davies er ute med sitt samarbeidsprosjekt See My Friends og et platecover som ser ut som festivalplakat med en liste over de store navnene som bidrar med å oppdatere sounden på Rays klassiske låter fra tiden i The Kinks. Her har du Metallica som smeller over You Really Got Me uten å tilføre låten noe i nærheten av den rebelske holdningen du hører på The Kinks originalinnspilling og Bruce Springsteen og The E-Street Band som får Ray til å høres ut som den gamle gubben han etterhvert er blitt med sin tolkning av Better Things.

Heldigvis har Ray Davies også fått med seg yngre krefter som Spoon, The 88, Mumford & Sons og våre svenske naboer i Mando Diao som på sine låter bidrar til å holde låtene unge og friske. Big Star-frontmann Alex Chilton, som dessvere døde tidligere i år, rakk også å gjøre Till The End Of The Day sammen med Ray og The 88. Dette er også høydepunktet på en høyst varierende plate.

I det store og det hele vil man vel alltid synes at en plate som dette kan være unødvendig og heller gi deg lyst til å sette på The Kinks, til tider, uslåelige klassikere. Det ville være lett å slakte en utgivelse som See My Friends men det er jo også en fin samling låter vi får servert her. Det er artig å høre Billy Corgan på All Day And All Of The Night og tøffe folk som Lucinda Williams og Pixies-frontmann Black Francis gjør også fine duetter med Ray.

Så det er absolutt ikke så mørkt som man kan frykte etter at Bruce Springsteen og Bon Jovi har gjort sine inntog i begynnelsen på platen. Men noe særlig mer enn en fin påminnelse om hvor fantastisk bra låtskriver Ray Davies var back in the days er det nok ikke.

Platen er forøvrig spilt inn i Oslo, Chicago, New York og London.