I avslutningen på anmeldelsen av den fantastiske platedebuten Trådnøsting fra i fjor ble det nevnt at grunnlaget for 2010 var lagt, og at dette ville bli Kråkesølvs år. Nå, ett år senere, og ved utgivelsen av oppfølgerplaten Bomtur Til Jorda, er det godt å se at spådommen gikk i oppfyllelse. For guttene i Bodøbandet har vært på de flestes indierocklepper i år, blant annet ved festivalturnering sommeren gjennom, både her hjemme i Norge, og i utlandet (blant annet Roskilde), og heftig radiospilling.

Det har selvsagt vært med på å gi bandet ett enormt forventingspress forut den nye platen, ikke minst fordi de har fått med seg BigBang-general Øystein Greni som produsent. Heldigvis er det da godt å høre at Kråkesølv viderefører det meste av det som falt i smak fra debuten, samtidig som de, med hjelp fra nevnte Greni, har videreutviklet sitt musikalske sound, der blant annet gitarene har fått en enda klarere lyd, og at platen dermed tidvis føles mer rocka, samt nesten litt mer voksen i stil.

Men selv om det meste er som tidligere hos Kråkesølv, så sitter man likevel igjen med en liten følelse av bandet ikke klarer å få ut hele sitt potensial på Bomtur Til Jorda. Grunnen til det er at den sterke jevnheten man fant på debuten ikke er like tydelig på denne utgivelsen, og da sitter man igjen med flere sterke enkeltlåter i stedet for en jevn, helhetlig plate. Likevel er de beste låtene på denne platen, som den fantastiske førstesingelen Nordavind Mot Varme Kinn og rockeherligheten Lær Mæ Noe Nytt I Dag, bedre enn de man fant på Trådnøsting, samtidig som både åpningssporet Levanes Død og avslutningen Bomtur Til Jorda vil stå igjen som klassiske Kråkesølv-låter.

Den lille negative undertonen man finner i forrige avsnitt er dog en anelse urett, for Bomtur Til Jorda er en god plate, og det er jo ingen tvil i at guttene fra Bodø leverer denne gangen også. Ønsket var bare at de skulle levert enda litt mer, og hatt enda flere jevnt over sterke låter. Kanskje snakker vi kun om den vanskelige andreplaten, eller kanskje er det snakk om at platen bare kom litt for tett opptil debuten. Uansett, man får stor glede av Kråkesølv denne gangen også, og bandet er fortsatt blant de største håpene for norsk rocks fremtid.


Se Kråkesølv spille Nordavind Mot Varme Kinn på NRK Lydverket.Kråkesølv på nett

Kråkesølv på myspace